Aamu alkoi tänään reippahasti kun lähdettiin äidin kanssa käymään labrassa. Tuli samalla omatkin näytteet annettua, kun ensiviikolla on taas meno palliatiiviselle. Samalla reissulla tuli myös äidin kauppaostokset hoidettua. Sitten alkoikin ruuan valmistus ja iltapäivä kului mukavasti yhteisen aterian merkeissä ja kahvittelulla. Pikku-prinssi tapailee jo sanoja ja mennä touhuaa joka paikkaan. Selvästi pieni pilke silmäkulmassa poitsu painaa pitkin huushollia ja nauraa kihertää...mummun silmäniloa:)

Koska otsikkona on toukokuun menneet vuodet, on pakko kirjoittaa muutama muisto siitä yhdestä "entisestä elämästä". Olin aika monta vuotta pienessä ryhmiksessä töissä, työntekijöitä meitä oli neljä ja hoidettavat olivat 8kk-7 v väliltä. Ryhmässä mukana oli muutama erityislapsi. Toukokuun loppu olikin aina kevätjuhlien aikaa. Monena vuonna pidettiin melko perinteisetkin kevätjuhlat, ohjelmineen, tarjoiluineen mutta muutama muunlainenkin kevätjuhla mahtuu mukaan. Työporukkamme oli hyvä ja yhteiseen "hiileen" puhaltava sekä jostain syystä myös hyvin kekseliäs.  Erääseen kevätjuhlaan keksimme  Kultakutri ja kolme karhua sadun pohjalta näytelmän ihan oman käsikirjoituksen mukaan. Erityistä tässä oli se, että henkilökunta esitti ko. näytelmän. Roolijaossa käytimme käänteisosia siten, että pienin meistä eli minä olin isäkarhu, keskikokoisin meistä oli äitikarhu ja pisimmät ns. suuremmat olivatkin pikkukarhu ja kultakutri. Esiintymispäivä oli todella aurinkoinen ja kuuma  ja esitys esitettiin yläkerran salissa missä lämpöä riitti. Meillä oli päiväkodista lainatut karhupuvut ym. rekvisiitat. Voinette kuvitella, että oli lämpöistä puuhaa. Pääasia oli kuitenkin, että niin meillä kun katselijoilla oli tosi hauskaa. Ikävä kyllä tekstistä en paljon muista, kuitenkin siihen oli piilotettu monta pientä "huumorinkukkaa". Eräänä toisena vuonna kevätjuhla pidettiin pihalla. Sää suosi jälleen ja talon rinteeseen olimme kyhänneet lapsille sopivan temppuradan. Jokaisella työntekijällä oli oma pisteensä missä hän vastaanotti lapset ja aikuiset. Minulla oli rakennettu talon korkeimpaan rinteeseen, mäntyjen keskelle köysirata. Henkilökunta oli pukeutunut jälleen oli muumimamma, intiaani, eräs hamo on minulta muistista hukassa ja minä olin yllätys yllätys joulupukki. Joulupukille tuli kyllä lämmin partoineen kaikkineen, mutta hauskuutta kyllä piisasi.

Jos muistoissa on näitä lasten kanssa vietettyjä juhlia niin osansa ovat saaneet myös vanhukset ja mielenterveyskuntoutujatkin. Juhlat ovat kyllä olleet hieman seesteisempiä mutta haitarinsoittoa ja tanssia sekä yhteislaulua niihin on aina mahtunut. On ollut retkiä rannalle ja jopa yhteisiä uimahetkiäkin, vaikka ne olivat kyllä vasta keskikesällä. Yhdessä on oltu mato-ongella ja grillailtu makkaraa sekä pidetty tietovisailua.

Kevättä ja kesää siivittää monenlaista muistoa. Joskus on ihana palata näihin vanhoihin muistoihin ja olla onnellinen siitä, että on saanut olla monessa mukana.

JOKU OLI EILEN SADETTA PAOSSA:

1274798990_img-d41d8cd98f00b204e9800998e