Hiekka rahisee paljaissa varpaissa, ruoho kutittaa selkää. Auringontähdet kimaltavat suljettujen silmäluomien takana. Siritystä, sirkutusta, piiperrystä ja hentoja siivensuhinoita. Ne kaikki ovat kesää.

Laineen liplatus, lokin kirkuna, kaislikon suhina ja sihinä sekä haavan helinä. Iloiset äänet ja polskahdukset, toisiaalta taas pelkkä hiljaisuus moninaisine äänineen. Vieno tuulenvire ja hivelevän hellivä lämpö, ajaton hetki ja hyvä hellivä tunne. Ne kaikki ovat kesää.

Mansikan makeus, lihan rapeus, salaatin rapsahdus ja monet muut hivelevät maut. Grillin tuoksahdus, saunan puhtaus sekä vihdan läpsähdys. Kiireen unohdus ja mielen raukeus ne kaikki ovat kesää.

Valo ja varjot, itikan ininä, auringon kirkkaus sekä taivaan sinisyys. Pumpulipilvet matkalla johonkin, muodostaen omia taivaallisia taideteoksiaan. Ympäristön kauneus, kukkivat kukat ja melkein ääni, kuinka kaikki kasvaa. Iloiset ilmeet, kesäiset mekot, hymyt -olemme heränneet talviunesta ja se kaikki kuluu kesään.

Yötön yö ja hetki sen, hiljakseen nauttien, sen saavuttaa voi vain ihminen tää, joka suomen kesää ymmärtää.

Keskikesän juhla tekee tuloaan. Toiveissa on, että aurinko hellisi meitä ja soisi meille kauniin lämpöisen juhannuksen. Juhannukseenkin kuuluu monia rituaaleja, mistä tosin montaakaan ei tule noudatettua enää tänä päivänä. Kuitenkin monena vuotena se tietty kedonkukkakimppu piti käydä poimimassa vaikka se ei sinne tyynyn alle sitten joutunutkaan. Monet kerrat olen lasten kanssa käynyt pitkin pietareita etsimässä niitä seitsemää yrttiä, mitkä sinne tyynyn alle piti pistää, jotta se tuleva ylkä sitten uniin tulisikin. Muutoinkin kaikenlainen kirmaaminen on kuulunut juhannusperinteisiin. Ei sentään ole koskaan tullut naapurin pelloilla ilkosillaan juostua, vaikka sekin yksi juhannusperinteistä on. Saunominen, vihta sekä hyvä ruoka kyllä kuuluvat oleellisesti juhannukseen. Upeaa olisi jos olisi vielä se järvi, mutta täytynee tulla ilman toimeen tai sitten erikseen lähteä vaikka käymäseltään veden äärelle. Luulen kuitenkin, että tyydyn tähän kotopihan suomaan rauhaan. On niitä toisenlaisiakin juhannuksia tullut vietettyä. Monesti ollaan oltu muutamien sisarusporukoiden kanssa yksissä ja leikitty perinneleikkejä lasten kanssa. On menty polttopalloa, väriä, pussihyppelyä ja erilaisia kilpailuja. On laulettu ja grillailtu ja juu onpa joskus tullut juostua se kieppi saunanympärikin, vaikkei sentään ihan ilkosillaan. Toivotaan, että tähänkin juhannukseen liittyy paljon mukavia hetkiä ja muistoja,  tunteita ja tuntemuksia sekä iloa ja riemua. Nautinnollisia hetkiä kaikille näin etukäteen!