"Oli elämän valttikortit,

mulla kerran kourassain.

Oli avoinna kaikki portit,

ja ne suljin takanain".

Tiedä mistä ko. laulu mieleeni tupsahti ihan yht´äkkiä mutta päätin sen kuitenkin otsikoksi tähän laittaa. Onhan se niin, että jokaiselle meistä on annettu jonkilaiset valttikortit tähän elämään samoin kun se että meillä on avoinna kaikki mahdollisuudet mitä me haluamme omalta elämältämme. Me teemme ratkaisuja ja päätöksiä pitkin elämämme matkaa. Aina ne eivät ole ehkä oikeita, mutta minkäs teet, kukapa osaisi sanoa teemmekö aina oikein vain väärin. Joskus ratkaisut ovat oikeita mutta eivät tunnut oikeilta, no minkäs teet. Nekin ratkaisut on tullut tehtyä. Ehkäpä se on niin, että kaikki ne ratkaisut mitä teemme ovat tavallaan kuitenkin oikeita sillä ne antavat suuntaa uusille ratkaisuille ja vaikuttavat elämäämme jollain tavoin pitkän aikaa. Ja jollain tapaa uskon sanontaan, ettei ihmiselle anneta enempää kun hän jaksaa kantaa. No millä mittaamme sen miten paljon jaksamme kantaa? No ehkäpä mittaamme sen sillä, että pysymme ehyenä ja kasassa kaikesta huolimatta vaikka vaikeuksia on tiellämme ollutkin. Ehkäpä voimistumme ja kasvamme vaikeuksiemme myötä niin, että huomamme olevamme vieläkin vahvempia ja voimakkaampia henkilöiltä. Ehkäpä myös opimme niin paljon, että jatkossa pyrimme tekemään enemmän niitä oikeilta tuntuvia ratkaisuja. Emmekä lannistu niistä vähemmän oikeista ratkaisuista.

Olen huomannut, että musiikki ja sen sanat ja sanomat ovat itselleni hyvin tärkeitä. Huomaan enemmän ja enemmän kuuntelevani vain sanoja ja niiden sanomaa. Voi kyllä niin paljon kauniita sanoja lauluissa on ja niin paljon sanomaa. Taitavaa porukkaa, ei voi kun sanoa. Ei ole tärkeää kuka laulun esittää vaan se mitä laulu sanoo. Monet taitavat tekstit ovat runoja ja proosaa. Niissä käsitellään elämää ja sen kiemuroita, tunteita ja tunnetiloja. En voi kun ihailla niin monia tekstien sanoittajia. On hyvä, että uusia persoonia joukkoon tulee aina vaan lisää niin saamme ihailla ihania sanotuksia jatkossakin.  Vähän sama juttu on ihanat runot ja ajatelmat, ne vievät mukanaan ja mennessään ihan omaan maailmaansa. Meille on annettu elämässä niin paljon kaunista mistä voimme olla kiitollisia. Pidetäänpä siis aistimme valppaina ja nauttikaamme kaikesta mitä meille annetaan.

Niin ja eilen illalla huomasin asioita mitä ilman en tule toimeen. Niistä muutamia mainitsemisen arvoisia on:

1. Sauna   -en voi olla ilman saunaa, sen tuomaa rentouttavaa olotilaa, raukeutta ja sitä hyvää oloa ja sitä tunnetta, kun pääsen saunan jälkeen  ulkokuistille vilvoittelemaan

2. Tähtitaivas  -joka ehtoo on katsottava taivaalle, näkyykö tähtiä. Ne ovat aina yhtä ihanan arvoituksellisia ja ihmeellisä. Niin kauniita ja niin kaukana mutta kuitenkin lähellä.

3. Pakkasaamun huurre  -onpa kaunista. Kuura peittää nurmikon ja oksat. Se on niin kaunista että sieluun koskee. Elämän yllätyksiä.

4. Villasukat  -koukussa villasukkiin. Ei voi minkään. Aina jalassa ja orpo olo jos on ilman. Ne lämmittävät ja mikä tärkeintä joku on rakkaudella kutonut yleensä juuri minulle. Valitettavasti oma kutomataito on ruosteessa  -yhdet villasukat ovat odottaneet jo kaksi vuotta valmistumista. Voi poropeukaloa, kantapäätä en vieläkään osaa.

5. Lämpö   -pitää olla lämmintä sisällä. Muiden mielestä ehkä liiankin lämmintä -minulle ei milloinkaan! Vautsi mikä tunne kun puuhella räsähtää ja antaa lämpöään ja sillä valmistaa maailman parhaat ruuat. Saatika sitten ehtoolla, pönttöuunista kuuluu pauke ja rätinä ja hento liekki vipattaa. Ihana lämpö ja pääsee vaikka kylkeen kiehnään. On muuten kokeiltu auttaa oikein hyvin kipeisiin kolottaviin hartioihin!

6. Kynttilät   -syksyllä ja talvella täytyy olla kynttilöitä. Mikä onkaan kodikkaampaa illalla kun löhötä tv:n ääressä ja pöydällä palaa tuikut luoden hentoa valoaan. Saatika sitten kuistilla kun pistää lyhtyyn kynttilöitä, tervehtii aina. Tulee niin kodikas ja lämmin olo.

7. Koti -on muuten maailman paras paikka. Ei ole desingiä nähnytkään eikä sisustussuunnittelijaa. Ei ole koskaan valmis vaan aina monta paikkaa rempallaan odottaen tekijäänsä. Mutta on tekijöittensä näköinen ja oloinen. Ei moderni eikä edes minkään muunkaan kategorian mukaan minkäänlainen. Mutta se on KOTI isoilla kirjaimilla eikä sen parempaa paikkaa olekkaan. On ihana olla kotona, ei siihen kyllästy eikä sieltä halua pois sillä se on se maailman paras paikka.

8. Enkelit, keijut ja tontut   -ne on ihania ja haa haa! ovat olemassa, usko vaan. Enkelit ovat ihastuttavia ja tuovat hyvää oloa ja rauhaa. Keijuja on monta eri asialle omansa. Hentoja, siroja kaunokaisia tarkoittaen eri asioita. Tontut, niitä on joka puolella. Saunatottu on tietenkin no uuno, mutta tonttuja on muuallakin siis joka paikassa. Kuinka niitä voisi unohtaa? Ei tämä mitenkään liity jouluun vaikka siihenkin on omat tonttunsa. Enkeleitä minulla on monta monta n. 60 kpl eri juttuina, keijuja ei ole kun mielessä ja paperilla sekä kirjoissa, tonttuja on muutama..mutta niitä on...hahmoja taitaa olla tulossa iso liuta..tunnen sen! Kerron sitten kuinka monella tonttulani on lisääntynyt. Mutta faktaa on se että kaikki nämä ovat täällä tässä ja nyt ja päivittäin!

9. Hemmottelu  -juu olen ihan otettu kun minua hemmotellaan. Selkähieronta, ah niin ihanaa, löhöily kullan vieressä ihan yhtä ihanaa ja tunne että, joku ajatteli juuri minua ja halusi minulle jotain ihanaa, oo olen siis ihan friikki hemmottelulle...onneksi sitä saa mitä tilaa!

10. Päätän tämän nyt tähän numero 10 koska muutoin tämä lista ei taida loppua ikinä.

RAKKAUS  -en taida tulla toimeen ilman rakkautta. Taidan olla yhtä läheisriippuvainen kun koirani Pinja. No ehken sentään, mutta ilman rakkautta ei ole mitään. Rakkauden antamista, ottamista, jakamista ja tunnetta että rakastaa ja on rakastettu. On minua sitten onnistanut tässä elämässä sillä minulla on niin monta rakkauden lähdettä mistä ammentaa tähän voimavaraa ja minulla on onneksi taito vielä jakaa ja antaa rakkautta. Sillä rakasta lähimmäistäsi niin kuin rakastat itseäsi. Jaetaan rakkautta, jaetaan halauksia, jaetaan käden puristuksia ja jaetaan tunnetta ja tietoa että välitämme toinen toisistamme ja välitämme myös monista monista muista; ystävistä, tuttavista, läheisistä, naapureista ja tuntemattomistakin.

 

On lahja tuntea,

niin tuskaa kun iloa.

On lahja rakastaa,

ja olla rakastettu.

On lahja olla olemassa,

ja mennä pois,

kun hetki on.

On lahja olla kiitollinen,

siitä mitä on saanut,

tuntenut ja

kokenut. 

Kiitos sinulle,

kun jaoit,

tämänkin hetken kanssani.

Olet tärkeä ja olet rakas!

Olen onnellinen siitä,

ole sinäkin!