Feeniks on tavattoman kaunis kotkaa suurempi myyttinen lintu, joka kohoaa voittoisasti, uudelleen syntyneenä, tappion ja tuhon tuhkasta. Sen voimia ei voi heikentää eikä sitä voi tappaa. Kirkkaanpunaisine ja kullanhohtoisine höyheneineen se edustaa uutta elämää monissa kulttuureissa. Egyptissä esiinkaivetuissa ikivanhoissa haudoissa on kuvia liekeistä nousevasta feenikslinnusta. Itämaisessa mytologiassa esiintyy feeniksmäinen olento, ja se on kuvattu kuningas Jaakon, kuningatar Elisabet I:n ja Maria Stuartin vaakunaan. Feenikslinnun uudelleensyntyminen symboloi ihmisen henkiinheräämistä. Se on myös edustanut kautta aikojen jumalallista voimaa, kuninkaallisuutta ja hengissä pysymistä kaikista vaikeuksista huolimatta. Yhä uudelleen ja uudelleen tuo suurenmoinen lintu voittaa vihollisensa ja kohoaa lentoon, vahingoittumattomana, raunioiden hiilloksesta.

Mutta feeniks on kuitenkin vain unelma, myytti, mielikuvituksen  ja toiveajattelun synnyttämä. Se elää yksisarvisen, kentaurin Pegasoksen ja muiden myyttisten mielikuvitusolentojen parissa. Kuitenkin joillekuille feenikslinnun kuva on näkymätön haarniska, pelastautumiskeino, varma lupaus siitä, että syyllistyipä ihminen millaiseen syntiin tahansa, hän selviytyy aina ja pääsee pakoon pälkähästä.

                                            *********************

Toivompa jokaiseen päivään feeniks-linnun mahtia. Että jokainen päivä kohoaisi voitokkaasti, uudelleen syntyneenä tappion tuhkasta. Tälläisestä voimasta sain toivoa jälleen,  kun sain iloisen, onnekkaan sekä voitollisen tiedon kanssasisareltani -uusia etäpesäkkeitä, levinnäisyyttä ei näy. Onnea, niin iloinen puolestasi :D! Feenikslinnun edustamaan hengissäpysymiseen, vaikeuksista huolimatta on hyvä nojata. Se antaa toivoa kun mielessään maalaa jälleen kauhukuvia omista tulevista CT-kuvista. Muitakin vaikeuksia tielle sattuu ja väliin mietinkin, kuinka vahva minun pitääkään olla kohdatakseni ne kaikki. Väliin tuntuu, että haluaisin kuitenkin olla heikko, mutta se ei taitaisi minua suojella. Yhä uudelleen ja uudelleen tuo suurenmoinen lintu voittaa vihollisensa ja kohoaa lentoon, vahingoittumattomana, raunioiden hiilloksesta. Näin minäkin haluan uskoa jokaisesta päivästä...jokaisesta kohtaamastani vaikeudesta, jokaisesta toivottomuuden hetkestä. Näiden jälkeen täytynee löytyä vielä uskoa ja toivoakin. Täytyyhän uuden päivän olla parempi kuin edellinen mennyt päivä, koska tämä päivä on uusi ja täynnä mahdollisuuksia.

Tämä uusi päivä olkoon täynnä Feenikslinnun mahtia.

Näytä täysikokoinen kuva