Eilen kutsuin veljen vaimon poikineen sekä äidin iltapäiväksi meille syömään muurinpohjalettuja. Aamusella tein taikinan valmiiksi turpoamaan ja iltapäivästä laitoin pihalle rensselit valmiiksi paistoa varten. Oli muutoin ihan elämäni ensimmäinen kerta kun itse paistoin muurinpohjalettuja. Lettuja nautittiin kahvin, mehun, limun, mansikkahillon sekä kermavaahdon kera pihalla ja hyvältä maistui. Oli ihan onnistumisen elämyksiä jälleen ja vatsa kiitteli, homma oli kaiken lisäksi vielä hauskaa joten uusiksikin täytyy ottaa. Kumma juttu miten kaikki ruoka minkä pihalla valmistaa ja nauttii, maistuu monin verroin paremmalta kun sisällä laitettuna.

Eilen olin puuhakkaalla päällä ja sain siivottua perenapenkkiäni. Jostain syystä penkki on rehottanut ihan villisti tänä vuonna ja kukat ovat kasvaneet valtavasti, pakko oli perata jo kukkineita pois kun rupeavat lakoamaan. Meillä on myös kolme rivistöä puutarhavadelmaa pihassa ja ne tuottavatkin satoa taas tänä vuonna runsain mitoin. Eilen keräsin sieltä 11 pientä rasiaa kypsiä marjoja ja äiti keräsi tänään jo 6 rasiaa. Nyt on pakko ruveta keittämään vanhoja viinimarjoja mehuksi muutoin ei pakastimeen kohta mahdu. Täytyyhän mummun pakastaa myös Tuukka-pojalle marjoja, on sitten vitamiineja talven varalle. Sen verran laiska olen, että kerään satoa mitä oma piha antaa, mustikka- tai puolukkametsässä en ole käynyt vuosiin, sain siitä hommasta lapsena tarpeeksi. Äiti ja isä olivat kovia marjastamaan ja elämäni ensimäinen ihka uusi polkupyöräkin oli aikoinaan ostettu äidin keräämillä puolukkarahoilla.

Ensi viikolla on lääkäri ja täytyy vähän pyytää vissiin prosyysiä mukaan varmuuden vuoksi reissuun. Itseäni ei yhtään huoleta tällä hetkellä vointini vaan luotan siihen, että se pysyy yhtä hyvänä kun on kesäajankin ollut. Sen verran kyllä täytynee ottaa selvää, että kattaako matkavakuutus jos siellä joutuu lääkärissä käymään. En tiedä enkä muista moisista asioista yhtään vai mahtaako olla että jos jotain tulee, joutuupi itse kaiken kustantamaan. Olen niin optimisti etten moisia ole murehtinut, mutta läheisiä se vähän huolettaa. No kyllähän kaiken saa selville kun vähän konetta näpyttelee, nyt on vaan ollut vähän laiskuutta senkin suhteen kun tulee oltua oikeastaan kaiket päivät pihalla. Täytyy varastoida kesän ihanuutta talteen edelleen, vielä ei ole naistenviikon sateet yllättäneet ja meinasin unohtaa koko naistenviikon. Vietetään hyvä viikko niin kaikki naiset kun miehetkin.