Joulun laiskottelu jäi päälle.  Aamu meni kun oli pakko lukea aloittamani kirja loppuun ja luinkin. Imuri odottaa keittiön lattialla ja eteisen matot saavat ulkoverannan kaiteella lumituiskuja...tarttis tehrä jotakin.. no teen jotakin..olen koneella. Ilma muuttui tiskirättien sateiseksi ja tuulisemmaksi joten pihalle ei tarvitse mennä. Paluu arkeen kun yksin kotona murkun koiralenkki on kestänyt noin 4 tuntia....taisi mennä poikaystävälle jälleen ulkoiluttaan koiraa:)  Olen myös jäänyt koukkuun telkkarin tuijotukseen. Kaikki ruokaohjelmat ja sisustusjutut kelpaa...minä en ole aiemmin mikään kauhean kova ollut tuijottelemaan toosaa mutta nyt oma tuoli vetää puoleensa ja ohjelmakanavien selailu alkaa. Tietää lisää laiskottelua tietenkin. Onneksi ei ole taivaskanavia eikä mitään muutakaan ylimääräistä kanavaa perusjuttujen lisäksi. DVD:tä ja videoakin olen ollut aina huono tuijottamaan mutta nyt mieleni tekee tuijotella vaikka niitä. Lapsonenkin minusta on tullut sillä kaivan kaikki vanhat Muumit esiin ja tuijottelen vaikka niitä. Niissä on ihana elämänfilosofia ja ajattelinkin että kirjastoreissu pitäisi tehdä...laatuluettavatkin uupuvat kaik on luettu ja siihen mahtuu myös Muumia. 

Olen sisäistänyt itseni kotiin sillä hengenahdistusta on ollut sen verran että ei haluta edes yrittää ulos. Lisäksi vaivannut pahanolon vellotus ja ripulikin. No troppia on ja niitä nautin. Onneksi olen aina viihtynyt kotona ja yksinkin ei yhtään ahista. Jälleen huomaan siis olevani sosiaalisen epäsosiaalinen.  On kuitenkin hyvä, että läheiset pitävät huolta ja pistäytyvät. Vieraita onkin ollut joka päivä...piristystä! Sen verran on vielä sosiaalisuuttakin että saa seurusteltua kuitenkin. Väliin kuitenkin ihmettelen, mihin aika hukkuu. Luulisi sitä saavan päivään mahtumaan vaikka mitä...yleensä päivä kuitenkin vain menee. Taidan harjoittaa jotain piilotekemistä....ainakin välillä koska hups aina huomaan, että kello on jo noin paljon! Vai liekö tämä sitä kiireisen kiireetöntä eläkeaikaa? ....Mitäs siis siitä, että pyykit on olleet koneessa jo aamusta eivätkä vieläkään ole päässeet sieltä pois...no mikäs hätä niillä siellä.

Nyt kuitenkin on pakko ajatella ruokaa tai siis sen valmistamista. Aamupalasta on luvattoman kauvan joten kevyttä keittoa pitäisi värkätä...vai olisiko parempi jos tilaisi pizzan? No ehkä pakko pitäytyä keitossa sillä vatsa on kärsinyt tuhdista jouluruuasta joten sallitaan sille vähän kevennystä jotta voisi paremmin huomenna.